• Formand Karin Riis-Jørgensen, tidligere medlem af Europa-Parlamentet gennem 15 år og levende nyredonor
  “Jeg havde aldrig skænket organdonation en tanke, før min søn i 2000 blev nyresyg med akut behov for en ny nyre. Heldigvis kunne jeg være donor, og han undgik dermed et liv på sidelinjen placeret på ventelisten. Men mange danskere venter enten i mange år eller dør på ventelisten til et nyt organ. Det skal vi som samfund kunne gøre bedre. Derfor har jeg stiftet 7Liv.”

 

 

thirstrup_3

 • Steffen Thirstrup, læge og adjungeret professor, medicinsk rådgiver hos det internationale rådgivningsfirma NDA Regulatory Services Ltd og tidligere enhedschef for lægemiddelgodkendelse i Sundhedsstyrelsen
  ”Organdonation handler for mig om at hjælpe andre. Som mangeårig bloddonor er det helt naturligt for mig også at være organdonor – og støtte, at vi bliver flere. For jeg mener, at lange ventelister til livsreddende organtransplantationer er uacceptabelt i et moderne sundhedsvæsen. Derfor er jeg bestyrelsesmedlem i 7Liv”

 

 

prt_www40

 • Peter J. Hancke Rossel, lektor emeritus i medicinsk videnskabsteori ved Københavns Universitet, medstifter af Dansk Selskab for Medicinsk Filosofi, Etik og Metode
  ”Jeg er engageret i spørgsmålet om organdonation, fordi jeg fra en etisk synsvinkel mener, det er problematisk så lidt fokus, der igennem årene har været i den offentlige debat på en helt grundlæggende hensyn til de personer, hvis liv og livskvalitet afhænger af, at der er tilstrækkeligt med organer til rådighed. Desuden bygger mit engagement på grundlæggende, almene etiske principper om gensidighed og ”fair play”: At hvis man (som jeg selv) ønsker at modtage et livsvigtigt organ, såfremt man skulle få behov herfor, må man også være villig til selv at afgive organer i givet tilfælde. I modsat fald er man en ”free-rider” – en person, der kører på fribillet.”

 

7406690-fdselsdag-1

 • Peter Thygesen, journalist, navneredaktør på Politiken og nyretransplanteret
  ”Organtransplantation er ofte et spørgsmål om liv eller død. Om en tilværelse med en kronisk sygdom eller normal hverdag, hvor man har fået sin frihed tilbage. Som tidligere hyppig patient på nyreafdelingen på Rigshospitalet og nu transplanteret har jeg selv til fulde oplevet forskellen. Det er bydende nødvendigt, at der skaffes flere donorer, så flere danskere kan hjælpes. Derfor har jeg engageret mig i 7liv”

Skriv et svar