Human Kidney With Grunge TextureAutomatisk organdonor som 18-årig
7Liv arbejder for, at vi også i Danmark automatisk er organdonorer, når vi fylder 18 år, så man skal melde sig fra som organdonor i stedet for til. Det hedder formodet samtykke og betyder en fælles forståelse af, at vi i udgangspunktet giver livet videre, når vi ikke længere har brug for vores organer. Vi mener, at formodet samtykke er et signal om, at vi som samfund siger ja til organdonation.

Ja til organdonation
Indtil vi har fået formodet samtykke i Danmark, arbejder 7Liv for at flere borgere ikke blot tager stilling til organdonation, men siger ja og tilmelder sig donorregistret. Det gør vi ved at gennemføre målrettede oplysnings-/ og kampagneaktiviteter.

Flere levende donorer
7Liv arbejder for, at vi også indfører muligheden for anonym nyredonation i Danmark på samme måde, som det allerede foregår i Storbritannien og Sverige. Flere levende donorer, som giver nyt liv ved at donere deres ene nyre, kan nedbringe ventelisten til et nyt organ.  10 procent af den danske befolkning vil i udgangspunktet gerne donere deres ene nyre anonymt til en nyrepatient på venteliste, viser en befolkningsundersøgelse, som 7Liv har fået foretaget.

Anerkendelse af donorer og pårørende
Levende donorer og pårørende til afdøde donorer bliver ikke ordentligt værdsat for at give livet videre. 7Liv arbejder for, at samfundet udviser anerkendelse over de danskere, der giver livet videre.

Større politisk fokus på organdonation
7Liv arbejder for, at organdonation får en større plads på den politiske dagsorden. Det gør vi ved at flytte etisk fokus fra de døde til de levende, der har behov for et organ, så det bliver en rationel debat om sundhed og livskvalitet. Og vi fokuserer på, at organtransplantation er et behandlingstilbud på lige fod med andre behandlinger, der er afhængig af, at der er nok organer til rådighed.

Skriv et svar